Fluitschool
Zwolle

Marjolein
Visser

Werkwijze:

Ik geef in principe alle leerlingen privéles, dat wil zeggen één voor één.

Voor kinderen in groep 1,2 en 3 kijk onder het kopje "Kinderflute".

Gemiddeld één keer per 5 weken zijn er samenspeellessen waarin  de leerling met leeftijd- en niveaugenoten samen kan spelen.
Hierdoor heb ik de gelegenheid om iedere leerling een persoonlijk op hem /haar afgesteld programma te kunnen bieden.

Beginners kunnen vanaf een jaar of 5 beginnen met het bespelen van de dwarsfluit. het is niet noodzakelijk om eerst AMV of blokfluitlessen gevolgd te hebben.
De Kinderflute lessen zijn de allerleukste manier om op speelse wijze met muziek in aanraking te komen. Helemaal gericht op jonge kinderen. Als je nog te klein bent voor een dwarsfluit dan zijn er diverse mogelijkheden om toch te beginnen met dwarsfluit spelen. (bijvoorbeeld een fluit met een gebogen kopstuk, waardoor de kleppen dichterbij komen en je niet zo moe wordt in je armen). Of voor de allerjongsten een plastic dwarsfluit.

Na de basis waarin de techniek, noten en ritmes worden aangeleerd, bied ik de leerling verschillende stijlen van muziek aan. Ik volg zeker de favoriete stijl van de leerling maar laat hem/haar ook kennismaken met andere stijlen.

Er zijn verschillende voorspeelmomenten gedurende het lesjaar. Op deze voorspeelavonden treden leerlingen op als solist of spelen ze in een groepje samen.
Ik werk samen met het Zwolse Jeugd Symfonie Orkest de Vuurvogel, waarin leerlingen vanaf een bepaald niveau mee kunnen spelen.

Ik heb fluitisten op les van allerlei verschillende niveaus en met verschillende doelen.
Ik werk met beginnende fluitisten, maar help mensen ook met het voorbereiden van hun toelatingsexamen voor het conservatorium.
Vanwege een goede samenwerking met de docent van de vooropleiding van het Zwolse conservatorium kan de overstap vrij geleidelijk verlopen.

Ik heb een groot aantal volwassenen op les, die naast de gewone lessen ook veel samenspelen. Op de woensdagavond is er de mogelijkheid om eens in de 14 dagen mee te spelen in een fluitensemble bestaande uit 14 volwassenen. Naast de gewone fluit spelen we dan ook op piccolo, alt- en basfluiten. Met dit fluitensemble werk ik naar een aantal presentatie/voorspeelmomenten toe, zoals een voorspeelavond en gelegenheidsoptredens als een optreden in de Spiegel, tijdens de Monumentendag of tijdens de Week van de Amateurkunst.

Copyright 2015 MC de Vries